Vesti


STREW project successfully completed

28. mart 2014.

With the end of 2013, the EU funded STREW Tempus project was successfully brought to a close. It was one of the most significant projects in the domain of structural reforms of higher education in the Western Balkans to date, which gathered...

Ostatak vesti

Konferencija "Izjednačavanje šansi za pristup visokom obrazovanju: analiza mera i preporuke"

10. decembar 2013.

U okviru aktivnosti na TEMPUS projektu EQUI-ED 16. decembra 2013. godine u Palati Srbija (Bulevar Mihajla Pupina 2, Istočni ulaz, I sprat, sala 129) biće održana konferencija Izjednačavanje šansi za pristup visokom obrazovanju: analiza mera i preporuke. Početak konferencije je zakazan za 10 časova.

Ostatak vesti

CEP delivers trainings within TEMPUS STREW project

1. decembar 2013.

Within the framework of the TEMPUS STREW project, Centre for Education Policy prepared and delivered 6 trainings on the role of evidence in decision making in higher education.

Ostatak vesti

Završna konferencija projekta „Monitoring inkluzivnog obrazovanja“

4. oktobar 2013.

Centar za obrazovne politike i Fondacija za otvoreno društvo su 25. septembra 2013. u Beogradu održali završnu konferenciju projekta „Monitoring inkluzivnog obrazovanja“.

Ostatak vesti

Uspešno završen projekat ATEPIE

1. oktobar 2013.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je projekat  Unapređenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje - ATEPIE uspešno završen.
 

Ostatak vesti

Koliko je inkluzivna naša škola? - priručnik za samoevaluaciju i spoljašnju evaluaciju

27. septembar 2013.

Centar za obrazovne politike objavio je priručnik za samoevaluaciju i spoljašnju evaluaciju inkluzivnosti škole "Koliko je inkluzivna naša škola?" koji predstavlja rezultat rada i jednu od publikacija u okviru projekta "Monitoring inkluzivnog obrazovanja." Projekat je sproveo...

Ostatak vesti

Završeno istraživanje o diplomiranim studentima - "CONGRAD"!

7. avgust 2013.

CONGRAD istraživanje o diplomiranim studentima je zvanično zatvoreno. U istraživanju je učestvovalo oko 14000 diplomiranih studenata, iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom želeli bismo da se zahvalimo svim kolegama koje su popunile upitnik. Prvi rezultati biće dostupni u proleće 2014. godine.
 
Ostatak vesti

Obrazovna inkluzija dece romske nacionalnosti: izveštaj o sprovedenom monitoringu u osnovnoškolskom obrazovanju

15. juli 2013.

Centar za obrazovne politike je nedavno objavio je studiju pod nazivom “Obrazovna inkluzija dece romske nacionalnosti: izveštaj o sprovedenom monitoringu u osnovnoškolskom obrazovanju”. Studija predstavlja jedan od rezultata istraživanja realizovanog...

Ostatak vesti

Objavljena serija izveštaja o sistemima visokog obrazovanja i nauke u zemljama Zapadnog Balkana

30. april 2013.

Kao jedan od partnera u projektu „Evropske integracije u visokom obrazovanju i istraživanju u zemljama Zapadnog Balkana“, Centar za obrazovne politike učestvovao je u pripremi serije izveštaja pod nazivom „Pregled sistema visokog obrazovanja i nauke u zemljama Zapadnog Balkana“, koji su sada dostupna na sajtu projekta (Country Reports).

Ostatak vesti

Najava predstojećeg sastanka ITL

19. april 2013.

Centar za obrazovne politike, zajedno sa Univerzitetom u Kembridžu, Fakultetom za obrazovanje, sa zadovoljstvom najavljuje sastanak tima projekta Međunarodno nastavničko vođstvo (International Teacher Leadership - ITL), kao i sastanak nastavnika koji su učestvovali u projektu, iz zemalja Zapadnog Balkana (iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije) i Engleske.

Ostatak vesti