Vesti


Srećna Nova godina!

29. decembar 2014.

Ostatak vesti

Otvoreni metod koordinacije u obrazovanju i obuci – pokrenut internet sajt

13. novembar 2014.

U okviru Programa: Učešće Srbije u Otvorenom metodu koordinacije (OMK) u obrazovanju i obuci pokrenut je internet sajt http://www.omk-obrazovanje.gov.rs/ na kome svi zainteresovani mogu pronaći relevantne informacije o Otvorenom metodu koordinacije u obrazovanju i obuci, kako na nivou EU, tako i u Republici Srbiji.

Ostatak vesti

Centar za obrazovne politike na ECER-u 2014.

9. septembar 2014.

Na Evropskoj konferenciji istraživača u obrazovanju (European Conference on Education Research ECER), pod nazivom Prošlost, sadašnjost i budućnost istraživanja u obrazovanju u Evropi koja se održala u Portu od 1. do 5. septembra, predstavnici Centra za obrazovne politike su učestvovali na dva događaja. 

Ostatak vesti

Centar za obrazovne politike i Nacionalni konvent o Evropskoj uniji (NKEU)

9. juli 2014.

Centar za obrazovne politike i Obrazovni forum su koordinatori radne grupe za pregovaračka poglavlja 25 i 26 (Nauka i istraživanje; Obrazovanje i kultura) u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU). 

Ostatak vesti

Predstavljeni rezultati istraživanja o diplomiranim studentima CONGRAD TEMPUS projekta

23. juni 2014.

Rezultati prvog regionalnog istraživanja o diplomiranim studentima sprovedenog u okviru CONGRAD TEMPUS projekta prezentovani su na konferenciji Šta su studirali, šta sad rade? u Medija centru u Beogradu 23.06.2014. godine.

 

Ostatak vesti

Obaveštenje o ishodu konkursa za učešće u projektu „Sprečavanje osipanja učenika iz obrazovnog sistema Republike Srbije“

29. maj 2014.

Na konkurs objavljen 30. aprila 2014. godine za učešće u projektu „Sprečavanje osipanja učenika iz obrazovnog sistema Republike Srbije“ prijavilo se 90 osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Ostatak vesti

Konferencija "Putevi diplomiranih od studija do posla - Rezultati prvog istraživanja o diplomiranim studentima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji"

8. maj 2014.

Konferencija "Putevi diplomiranih od studija do posla - Rezultati prvog istraživanja o diplomiranim studentima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji" u okviru CONGRAD Tempus projekta, održaće se 15. maja 2014. godine u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, dr Zorana Đinđića bb, Novi Sad.

Ostatak vesti

Poziv školama za dostavljanje prijava za učešće u projektu “Sprečavanje osipanja učenika iz obrazovnog sistema Republike Srbije”

30. april 2014.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF i Centar za obrazovne politike pozivaju škole da dostave svoje prijave za učešće u projektu “Sprečavanje osipanja učenika iz obrazovnog sistema Republike Srbije”.

Ostatak vesti

Počelа implementаcijа projektа „Sprečаvаnje osipаnjа iz obrаzovnog sistemа Republike Srbije“

23. april 2014.

UNICEF i Centаr zа obrаzovne politike, u sаrаdnji sа Ministаrstvom prosvete, nаuke i tehnološkog rаzvojа su zаpočeli reаlizаciju projektа „Sprečаvаnje osipаnjа iz obrаzovnog sistemа Republike Srbije“. Cilj projektа je dа doprinese smаnjenju osipаnjа i rаnog nаpuštаnjа škole dece i mlаdih... 

Ostatak vesti

New book: The Re-Institutionalization of Higher Education in the Western Balkans

15. april 2014.

The Norglobal project book "The Re-Institutionalization of Higher Education in the Western Balkans. The Interplay between European Ideas, Domestic Policies, and Institutional Practices" has been published and is now available on the publisher's website.

Ostatak vesti