Vesti


Najava predstojećeg sastanka ITL

19. april 2013.

Centar za obrazovne politike, zajedno sa Univerzitetom u Kembridžu, Fakultetom za obrazovanje, sa zadovoljstvom najavljuje sastanak tima projekta Međunarodno nastavničko vođstvo (International Teacher Leadership - ITL), kao i sastanak nastavnika koji su učestvovali u projektu, iz zemalja Zapadnog Balkana (iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije) i Engleske.

Ostatak vesti

Nastavnička profesija za 21. vek - Završna konferencija projekta ATEPIE

15. april 2013.

Završna konferencija projekta „Unapređenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje“ (Advancing teacher professionalism for inclusive, quality and relevant education - ATEPIE) održana je 02. aprila u Sarajevu.

Cilj konferencije bio je doprinos jačanju profesionalne uloge nastavnika u zemljama Zapadnog Balkana...

Ostatak vesti

EUROSTUDENT istraživanje prvi put u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji

16. mart 2013.

U proleće 2014. godine, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija će prvi put učestovati u međunarodnom EUROSTUDENT istraživanju. Centar za obrazovne politike će koordinisati i sprovesti istraživanja, zajedno sa ministarstvima, univerzitetima i studentskim predstavnicima iz regiona, u okviru regionalnog TEMPUS projekta Ka održivom i jednakopravnom finansiranju visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji (FINHED)

Ostatak vesti

Prvo regionalno istraživanje o diplomiranim studentima

4. mart 2013.

Ove godine u okviru projekta „ Sprovođenje istraživanja o diplomiranim studentima i unapređenje ALUMNI organizacija u cilju poboljšanja strateškog menadžmenta i povećanja kvaliteta“ (CONGRAD), visokoškolske ustanove Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore će krenuti sa istraživanjem o diplomiranim studenatima, uz podršku koju će Centar za obrazovne politike pružiti kao deo Analitičke jedinice projekta. Ovakvo istraživanje se po prvi put sprovodi na visokoškolskim ustanovama u regionu Zapadnog Balkana.
 

Ostatak vesti

Prva globalna konvencija UNESKO katedre u visokom obrazovanju

17. oktobar 2012.

Prva Globalna konvencija UNESKO katedri u visokom obrazovanju je održana u Centru za napredne akademske studije Univerziteta u Zagrebu u Dubrovniku (Hrvatska) 14. i 15. oktobra 2011. Konvencija je organizovana od strane grupe UNESKO katedre za upravljanje i menadžment u visokom obrazovanju Univerziteta u Zagrebu, uz podršku Alekse Bjeliš, rektora Univerziteta u Zagrebu i sponzorstva UNESKO sektora za visoko obrazovanja u Parizu u Francuskoj.

Ostatak vesti

25. CHER konferencija – uvećanje mape istraživanja visokoobrazovnih institucija u Evropi

9. oktobar 2012.

25. godišnja konferencija Konzorcijuma za istraživače visokog obrazovanja (CHER) održana je u Beogradu 10., 11. i 12. septembra 2012. koju su zajednički organizovali Centar za obrazovne politike i Centar za studije obrazovnih politika Univerziteta u Ljubljani. Ovogodišnja CHER konferencija je okupila više od sto istraživača u oblasti studija visokog obrazovanja iz svih delova Evrope, kao i iz Kanade, Južne Afrike, Hong Konga, Južne Koreje i Novog Zelanda.
 

Ostatak vesti

Nastavnici za budućnost – razvoj nastavnika za inkluzivno obrazovanje u Zapadnom Balkanu

6. maj 2011.

Regionalni izveštaj Nastavnici za budućnost (Teachers for the Future) pripremljen za Evropsku fondaciju za obuku (European Training Foundation - ETF), politike i prakse razvoja nastavnika za inkluzivno obrazovanje u regiji zapadnog Balkana naspram evropskih trendova i najnovijih međunarodnih istraživanja u ovoj oblasti.

Ostatak vesti

Srećni praznici!

Ostatak vesti