Vesti


Poziv mladima za učestvovanje na projektu „Hakaton učešće na Balkanu - Bolji region počinje sa mladima - Inovativni načini osnaživanja mladih na Balkanu radi povećanja njihovog uticaja na kreiranje politika“

9. oktobar 2018.

U okviru projekta „Hakaton učešće na Balkanu - Bolji region počinje sa mladima - Inovativni načini osnaživanja mladih na Balkanu radi povećanja njihovog uticaja na kreiranje politika“, Centar za Obrazovne politike objavljuje poziv za mlade koji su zainteresovani da uzmu učešće u ovom projektu.

OSTATAK VESTI

Najbolje UNICEF istraživanje za 2017. godinu

1. maj 2018.

Rezultat dvogodišnjeg projekta „Sprečavanje osipanja učenika iz obrazovnog sistema Republike Srbije“, studija o efektima mera prevencije i intervencije za sprečavanje osipanja učenika iz obrazovnog sistema Republike Srbije, proglašena je za jedno od najboljih UNICEF istraživanja za 2017. godinu!

OSTATAK VESTI

Projekat „Umrežavanje poljoprivrednih škola u Srbiji“

9. april 2018.

Nastavnici iz 28 poljoprivrednih škola su učestvovali na AgroNET obuci koja je obuhvatala i jednodnevni rad uživo i dvonedeljnu online obuku na Moodle platformi.

OSTATAK VESTI

Održan sastanak radne grupe 18 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji na temu praćenja Programa ekonomskih reformi

5. decembar 2017.

Danas je u Beogradu održan konsultativni sastanak predstavnika Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU), tačnije, članova radne grupe 18 koja se bavi obrazovanjem, kulturom, istraživanjem i naukom sa predstavnicima ministarstava koja učestvuju u izradi Programa ekonomskih reformi i Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike.

OSTATAK VESTI

Obaveštenje o učesnicima obuke “eOsvrt” za nastavnike srednjih stručnih škola

7. juli 2017.

Na poziv objavljen 07. juna 2017. godine za učešće na obuci nastavnika srednjih stručnih škola ,,eOsvrt“ u okviru projekta ,,ePortfolio u funkciji profesionalnog razvoja nastavnika u stručnom obrazovanju u Srbiji”, prijavilo se 79 učesnika iz različitih škola iz 13 školskih uprava iz cele Srbije.

OSTATAK VESTI

Poziv nastavnicima srednjih stručnih škola na obuku "eOsvrt"

7. juni 2017.

Centar za obrazovne politike, uz podršku Evropske fondacije za obuku i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizuje besplatnu obuku nastavnika srednjih stručnih škola ,,eOsvrt“ u okviru projekta ,,ePortfolio u funkciji profesionalnog razvoja nastavnika u stručnom obrazovanju u Srbiji”.

OSTATAK VESTI

Obaveštenje o ishodu konkursa za učešće u projektu „Zajedno ka srednjoj školi - Podrška deci iz osetljivih grupa u prelasku u srednju školu“

28. april 2017.

Na konkurs objavljen 7. marta, a produžen 3. aprila 2017. godine za učešće u projektu „Zajedno ka srednjoj školi - Podrška deci iz osetljivih grupa u prelasku u srednju školu“ prijavilo se 47 osnovnih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. 
 
OSTATAK VESTI

Konkurs za lokalnog koordinatora za integraciju učenika migranata i izbeglica

6. april 2017.

Centar za obrazovne politike objavljuje poziv za angažovanje dva lokalna koordinatora za integraciju učenika migranata i izbeglica na području Beograda i Lajkovca. Za prijavu na konkurs potrebno je poslati CV i motivaciono pismo na e-mail adresu iceneric@cep.edu.rs do 15. aprila 2017. godine. Planirano trajanje angažovanja je do kraja druge projektne faze (septembar 2017. godine).

OSTATAK VESTI

Produžen rok za dostavljanje prijava za učešće u projektu „Zajedno ka srednjoj školi - Podrška deci iz osetljivih grupa u prelasku u srednju školu“

3. april 2017.

Rok za dostavljanje prijava osnovnih škola za učešće u projektu „Zajedno ka srednjoj školi -  Podrška deci iz osetljivih grupa u prelasku u srednju školu“ produžen je do 12. aprila 2017. godine, zbog velikog interesovanja škola. Informaciju o rezultatima konkursa Centar za obrazovne politike će objaviti do kraja aprila.

OSTATAK VESTI

Poziv za volontere

27. mart 2017.

Za potrebe projekta "Podrška deci izbeglicama/ migrantima na teritoriji Republike Srbije", Centar za obrazovne politike raspisuje konkurs za volontere, uz mogućnost radnog angažovanja na osnovu pokazane motivacije i kompetencija za rad. Cilj ovog projekta je da omogući uspešnu integraciju dece i mladih predškolskog i školskog uzrasta, migranata/izbeglica, u redovni obrazovni sistem, počevši od predškolskog obrazovanja pa do kraja srednjoškolskog obrazovanja. Prijavljivanje volontera je poželjno u što kraćem roku, iako je poziv trajnog karaktera.

OSTATAK VESTI