Publikacije


Od studenta do (ne)zaposlenog stručnjaka

Preuzmi

Sažetak

Ovaj izveštaj je nastao u okviru projekta pod nazivom „CONGRAD - Sprovođenje istraživanja o diplomiranim studentima i unapređenje ALUMNI organizacija“ u cilju poboljšanja strateškog menadžmenta i povećanja kvaliteta finansiranog kroz TEMPUS program Evropske unije. CONGRAD projekat je okupio četrnaest visokoobrazovnih ustanova i jednu nezavisnu istraživačku organizaciju iz sedam zemalja. CONGRAD projekat je sproveden sa namerom da stvori polazište da se unutar visokoobrazovnih ustanova u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini započne sa redovnim sistematskim prikupljanjem podataka i sprovođenjem istraživanja o diplomiranim studentima u cilju poboljšanja studijskih programa i omogućavanja procesa modernizacije nastave i organizacije studijskih programa.

Izveštaj treba razumeti kao opšti deskriptivni projektni izveštaj koji nudi analize namenjene najširoj publici zainteresovanoj za visoko obrazovanje u regionu i njegovu vezu sa svetom rada.

Published in October 2014 in Kragujevac

Autori

Predrag Lažetić, Centar za obrazovne politike, autor i urednik; Ivana Živadinović; Centar za obrazovne politike, autorka i urednica; Isidora Jarić, Univerzitet u Beogradu, Filozofski fakultet, autorka; Ognjen Radonjić, Univerzitet u Beogradu, Filozofski fakultet, autor.

Izdavač

Univerzitet u Kragujevcu, CONGRAD TEMPUS projekat

Povezane publikacije