Vesti


Poziv za volontere

27. mart 2017.

Projekat „Podrška deci izbeglicama/migratnima na teritoriji Republike Srbije“

Poziv za volontere

Projekat „Podrška deci izbeglicama/migratnima na teritoriji Republike Srbije“ se realizuje na osnovu Radnog plana za sprovođenje Programa saradnje UNICEF-a i Vlade Republike Srbije u oblasti obrazovanja u periodu 2016-2017. godine. Projekat sprovodi Centar za obrazovne politike. Cilj projekta je da omogući uspešnu integraciju dece i mladih predškolskog i školskog uzrasta, migranata/izbeglica, u redovni obrazovni sistem, počevši od predškolskog obrazovanja pa do kraja srednjoškolskog obrazovanja.

Tokom prve faze projekta, od septembra 2016. do februara 2017. godine, škole na teritoriji beogradskih opština Palulilula i Zemun su prošle obuke, formirale timove i pripremile planove uključivanja dece iz Centra za azil u Krnjači, te je osam obrazovnih ustanova počelo da radi sa decom/omladincima izbeglicama. U narednom periodu, ove škole će primiti nove učenike a uključiće se još sedam škola. Kako bi ovo iskustvo i za decu i za škole bilo što pozitivnije i kako bi se dolazak, boravak u školi i povratak u kamp što efikasnije organizovali, Centar za obrazovne politike raspisuje konkurs za volontere uz mogućnost radnog angažovanja na osnovu pokazane motivacije i kompetencija za rad.

Zadatak volontera je da učenicima upisanim u školu pruže podršku kroz organizovanje dolaska i odlaska u školu (pratnja jednog ili grupe učenika) u proseku 4h dnevno (u zavisnosti od školskih smena,  pre ili posle podne). Škole se nalaze većinom u gradskoj opštini Palilula (uže gradsko jezgro, ali i u Ovči, Krnjači, Borči i Padinskoj skeli).

Neophodne kvalifikacije su:

-          Odlično poznavanje engleskog jezika, a prednost imaju osobe sa znanjem farsi, pašto, udru, dari ili arapskog jezika;

-          Iskustvo u radu sa decom i mladima;

-          Dobro snalaženje po gradu.

Osobe sa znanjem nekog od navedenih jezika (farsi, pašto, urdu, dari ili arapski jezik) mogu biti i radno angažovani kao prevodioci, ukoliko im je znanje ovih jezika na adekvatnom nivou.

Studenti psihologije, pedagogije, filološkog fakulteta i srodnih fakulteta mogu da budu uključeni i u rad u školi, ako pokažu interesovanje da doprinesu i na taj način.

Poziv za volontere je trajnog karaktera, odnosno nema rok, ali je poželjno prijavljivanje u što kraćem roku zbog tekućih projektnih potreba. Projektni tim, sastavljen od predstavnika UNICEF-a i Centra za obrazovne politike, će kontaktirati sve kandidate čije su predočene kvalifikacije i motivaciono pismo procenjeni kao odgovarajući, radi zakazivanja razgovora.

Organizaciona pitanja vezana za volontiranje (broj sati, raspored, sadržaj zadataka) su predmet dogovora između samih volontera i projektnog tima, a u skladu sa raspoloživošću volontera i projektnim potrebama.

Molimo sve zainteresovane da svoj CV i kratko motivaciono pismo pošalju na iceneric@cep.edu.rs a na istu adresu možete uputiti i sva pitanja koja imate.